• mei 4, 2021

Duurzame appartementen in Lansingerland

Voor de realisatie van een appartementencomplex op de hoek Randweg-West en Noorderparklaan in Parkzoom 4 (Bergschenhoek) is een definitieve gunning verleend aan Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs met Wubben.Chan Architecten uit Naaldwijk. Zij hebben met hun duurzame inschrijving de aanbesteding gewonnen die de Gemeente Lansingerland heeft uitgeschreven.

Buro Loo helpt Lansingerland om duurzaamheidsambities te realiseren
In deze aanbesteding was er een bescheiden, maar cruciale rol voor Buro Loo weggelegd. Namens de gemeente werden door ons namelijk de duurzame selectie- en gunningscriteria in de aanbestedingsleidraad opgesteld en vervolgens ook de inschrijvingen beoordeeld. Er volgt later nog een verificatie van de plannen tijdens de realisatie.

In dit project hebben wij gefocust op een viertal speerpunten met minimumeisen, waarvan in de verschillende fasen van het project (ontwerp, realisatie en exploitatie) moest worden aangetoond dat deze zijn (of worden) behaald. Hiervoor werden richtlijnen aan de uitvraag toegevoegd voor de toetsing. De speerpunten zijn:

  1. het wordt ‘een-nul-op-de-meter’ gebouw (energie);
  2. een toekomstbestendige bouw (dit betekent onder andere dat drager en inbouw gescheiden dienen te worden, het thermische comfort en daglicht geborgd moet worden);
  3. het gebruik van duurzame (circulaire) bouwmaterialen; (compensatiesteen voor alle kalkzandsteenwanden, organische isolatie (cellulose), ballustrades van gerecycled metaal, circulaire  kanaalplaatvloeren, betonproducten met Beton Bewust-CSC label en houtproducten met FSC label. De binnenwanden worden uitgevoerd in HSB)
  4. klimaatadaptatie. (w.o. het bufferen van hemelwater )

Wij wensen Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs succes met de verdere uitwerking en realisatie van het plan.

Kennismaken met Buro Loo?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, zij adviseren u graag.